George Vitkos Press


Pióca – the Hungarian word for leech…
Leeches, bloodsuckers were imported from Hungary to New York in the early 1900s. BTW leeches have been used for the treatment of migraines for centuries.. Apparently Hungarian leeches were the best.
According to the ad (around 1910) a dozen leeches for 1 dollar or about 30 dollars today. Postage included…! https://www.facebook.com/GVitkosPres
Fordulat van….
Egy nappal azután miután Pressman nagykövet beszédében figyelmeztetett az Orbán rezsim intézményesített antiszemitizmusára, Pintér Sándor belügyminiszter a nagykövetségre rohant és ott „tartalmas megbeszélést” folytatott “a nemzetbiztonsági prioritásokkal kapcsolatos közös munkánkról” irta David Pressman nagykövet.
Bajban vannak Orbánék, fordulat van. A mélyfideszesek frusztrációját jól jelzi Bayer Zsolt bejegyzése “Egy szemét, becstelen, nyomorult gazember vagy Pressman. Takarodj haza, ott hazudozz tovább!”
A magyar diplomácia eltévedt. Az USA-ban az Orbán rezsim szélsőséges, elítélt politikai aktorokkal tart kapcsolatot és ez veszélyt jelenthet az USA “nemzetbiztonsági prioritásaira.” Pressman az USA érdekeit védi.
Korábbi lelkes amerikai orbánisták, mint például Andrea Lauer Rice (Diaszpóra Tanács) is Pressmanhoz rohantak és “énekelnek”. A Diaszpóra Tanács összeomlása után elsősorban azok lehetnek idegesek Amerikában akik pénzeket kaptak (Bethlen Alap) Orbánéktól vagy “ösztöndíjas” propagandistákat csempésztek be az országba. Nem lepne meg ha hamarosan jogi eljárás is indulna a számos kamu “magyar szervezet” ellen. És persze már vannak olyan korábbi orbánisták is Amerikában akik azt harsogják hogy ők soha az életben nem támogatták OV elnyomó rendszerét.
Jó tudni, hogy Erdogan Törökországából eddig mintegy 150 diplomata kért menedékjogot más országokban. Ki lesz az első prominens magyar „fecske”, vagyis Orbán által akkreditált diplomata, aki „vált” és elítéli Orbánékat?
Nyilván az Orbán diktatúra diplomatái intelligens emberek, családjuk és gyerekeik vannak és tudják hogy saját túlélésük érdekében előbb-utóbb „fordítaniuk kell”. Minden jel arra mutat hogy ma már aktívan és egyre idegesebben keresik szövetségeseiket a „másik oldalon.” Jelenleg Orbánék még „keménykednek”, a szuverenitásvédelmi törvénycsomag jelzi hogy mennyire félnek, de azt remélem soha nem fogják jóváhagyni, vagy alkalmazni.
Az amerikai magyar diplomaták azt is tudják hogy valószínűleg törvénysértések történtek az USA-ban, jogtalanul figyeltek és lehallgattak amerikai polgárokat, és olyan illegális pénzügyi tranzakciókra is sor kerülhetett amelyik büntethető.
1940 decemberében Horthy bizalmas és hűséges washingtoni nagykövete, Pelényi János, váratlanul menedékjogot kért az Egyesült Államokban. A nagykövetség szétszéledt… Előfordulhat-e újra? Meglehet hogy hamarabb megtörténik mint gondolnánk…. Fordulat van.
A fotókon Pressman nagykövet Pintér belügyminiszterrel. Andrea Lauer Rice (Diaszpóra Tanács) Pressmannak jelent. Az elítélt Steve Bannon Takács Szabolcs nagykövettel és letartóztatva a bíróságon. https://www.facebook.com/GVitkosPres
Tegnap Magyarország diktátora, Orbán Viktor Svájcban kijelentette hogy a második világháború során az USA agressziót követett el amikor csapatai harcoltak a Hitler-Horthy fasizmus ellen. Szerinte 1945-ben Európát elfoglalták és „a nyugati fél amerikai, a keleti fél szovjet megszállás alá került.”
Amerikaiak mint Európa “megszállói”?
Orbán már korábban kijelentette hogy az USA “ellenség”! David Pressman budapesti nagykövet pedig nemrég figyelmeztetett hogy a budapesti rezsim Amerika-ellenes retorikája elfogadhatatlan. A Horthy fasizmus felélesztésének budapesti kísérlete, Orbán közeli barátság az agresszor Putyinnal biztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok és a NATO számára.
Az USA hadseregében a második világháború során magyar származású amerikaiak tízezrei harcoltak, őket “megszállónak” nevezni provokáció és kegyeletsértés.
Úgy tűnik Pressman nagykövet figyelmeztetését nem veszi komolyan a budapesti rezsim, ugyanúgy mint Cordell Hull amerikai külügyminiszter figyelmeztetését 1944-ben, aki akkoriban szólt az amerikai magyarsághoz is, hogy “a jelen pillanatban az egyetlen és mindenekfölött álló föladat: megverni a fasizmust.”
“Magyarország, azaz a magyar hazaáruló quislingek, Horthyak, magyar fasiszta-feudális uralom maradt Hitlerék táborában utolsónak s még most is harcol a Szövetségesek ellen. Ennek, sajnos, súlyos következményei Magyarországra nézve nyilvánvalóak…. Horthyék a maguk elvetemedettségükben végleg reménytelennek bizonyultak, amikor válaszul az intelmekre, provokatív módon jelentették ki, hogy folytatják a háborút a Szövetségesek ellen. Nekik Hitlerrel együtt kell elpusztulniuk Magyarországból.”
Nem túlzás azt állitani hogy a feladat a magyar származású amerikaiak számára ezen a Thanksgiving ünnepen ugyanaz mint 1944-ben volt, az pedig a Horthy fasizmust dicsőitő, a Putyin diktatúrával kacérkodó, Amerika-ellenes budapesti rezsim megbuktatása.
(A mellékelt 1943-as Thanksgiving üzenet a magyar származású amerikaik reményét fejezte ki hogy a győzelem hamarosan bekövetkezik és fiaik/lányaik hazatérhetnek a frontról.) https://www.facebook.com/GVitkosPress
Cziffra György emléktáblát avattak a Miskolci Egyetemen. Ez nemes dolog.
.
Ugyanis Cziffra egy disszidálási kísérlet utan eliteltkent 1950-ben két és fél éven át építette a Nehézipari Műszaki Egyetem falait, ma ez a Miskolci Egyetem.
Az Orban diktatúra atirta Cziffra elettortenetet es egyfajta anti-kommunista host próbál faragni belőle. Misem áll messzebb a valóságtól.
Azt ugyanis elfelejtettek megemlíteni az Orban rezsim propagandistái hogy az antifasiszta, Roma szarmazasu Cziffra a masodik vilaghaboru soran, magyarok tízezreihez hasonlóan, tamogatta a Szövetségeseket es csatlakozott a Vörös Hadsereghez ahol sokezer magyar tarsaval egyutt fegyverrel harcolt a nemet es magyar fasisztak ellen.
Oneletrajza szerint ezt tartotta elete egyik legfelemelobb pillanatanak. Ez persze “lemaradt” az emléktábláról.
A Franciaországban elhunyt Cziffra a Hitler-barat Horthy rezsim ellensege volt, mindig is kovetkezes antifasiszta.. Ezt azert illett volna megemlíteni az emléktábláján. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált közösségi oldalán Kariko Katalinnak.
Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!
A bejegyzéshez Orbán Viktor egy Karikóval készült közös fotót is megosztott, amelyre azt írta: „magyar nő a világ tetején”.
Rossz hirem van Orban Viktor szamara. Kariko nem „magyar nő” ezt maga is vilagossa tette amikor Pressman budapesti nagykovettel volt audienciaja. Kariko amerikai, ott el es fizet adot, akinek magyar allampolgarsaga is van. Szoval mint ahogyan Pressman nagykovet is irta “amerikai-magyar Nobel-dijas..”
Ertem en hogy az osszeomlo Orban-rezsim minden magyar szarmazasu hiressegbe “belekapaszkodik” es megprobalja oket szintiszta „magyarnak” es az Orban rezsim tamogatoinal beallitani… Teszik ezt (csak magyarul) meg itt az USA-ban is. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Abba kellene mar ezt hagyni,,,
A foton Pressman nagykovet fogadja Karikot Budapesten… errol a kormanysajto nem tudositott.
Andrew Higgins elsooldalas cikke a mai New York Times-ban Csak Janos minisztert a nagy magyar homofobia egyik nemzetkozi vezeralakjava tette. A Nemzeti Muzeum melegpropagandava nyilvanitott fotokiallitasarol volt szo
A magabiztos Csak nehany nappal korabban New Yorkban jart es magyar kulturcarkent hirdette a budapesti kormany egyre zavarbaejtobb szelsojobboldali nezeteit.
A New York-i Liszt Kulturalis Intezet október 23-án mutatta be Koltai Lajos Semmelweis című filmjét amibol politikai propaganda esemény lett Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, reszvetelevel.
Csak Janos beszedeben meg Karikó Katalin is belekeverte a dologba, nem vagyok abban biztos hogy orult-e az uber-homofob miniszter kijelenteseinek a Nobel-dijas.
De a legnagyobb problema az hogy a Liszt Intezetet ugy jegyeztek be hogy az kulturaval foglalkozik Amerikaban, es az bizony kokemeny szelsojobboldali propagandat terjeszt , nemreg Orban Balazst, Orban tanacsadojat csempesztek be az USA-ba… mint kulturalis rendezvenyt.
Erdemes megjegyezni Palotai Csenge nevet, aki a New York-i Liszt Intézet igazgatója es aki szeles mosollyal terjeszt rasszizmust es homofobiat a Big Apple-ben.
Talan egyszer a New York Times Orbanek ezen trukkjerol (jogserteserol?) is ir majd.
A foton balrol, Kael Csaba, Palotai Csenge es Csak Janos es szamomra ismeretlen ferfi New York-ban. Ellenzeki politikust Csenge meg nem hivott meg…persze ahhoz eros gyomor szuksegeltetik hogy ezekkel barki is szobaalljon. https://www.facebook.com/GVitkosPress
A Nagy Imre emlekmu tegnap… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Osszeomlas elott az USA-ban mukodo neo-Horthysta Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ). Szerintuk 3 ezer tagjuk van… a valos szam sokkal kisebb…
A foton a szervezet vezetoje, az amerikai Lendvai-Lintner Imre aki 1949-ben született Ausztriában, édesapja egy “erdélyi zsidó munkaszolgálatos tábor parancsnoka volt és emiatt 1948-ban halálra ítélték.” A magyar horthysta tisztek bestialis kegyetlensegenek tudhato be hogy a magyar zsido munkaszolgalatosok tobbsege elpusztult.
Lendvai-Lintner becsuletere legyen mondva nyiltan beszel edesapjarol, de szervezete hallgat a Horthy rezsim buneirol. Az utolsó tíz évben az Orbán kormány busás anyagi támogatással próbálja életben tartani a szervezetet es annak „szellemiseget”.. az amerikai cserkeszeket meg arra sem tanitjak meg hogy Horthyek hadat uzentek az Egyesult Allamoknak.
A fasizalodo magyar cserkeszmozgalom 1940 eltavolitotta a zsidokat, a ciganyokat es termeszetesen nem foglalkoznak az LGBTQ fiatalokkal sem Nehez elhinni hogy 2023-ban az Egyesult Allamokban ugyanezt a “szellemiseget” orzi az atlathatatlan Külföldi Magyar Cserkészszövetség.
Az Orban kormany milliardokat ont a mozgalomba es azt egyfajta “Orban Jugend”-de alakitotta at. Propagandacelokra hasznaljak az amerikai gyerekeket amikor az Orban kormany politikusai az USA-ba latogatnak…
De most nagy a baj. A korabban tajekozatlan szulok rajottek hogy egy szelsojobboldali csoportrol van szo es nem kuldik a gyerekeket, azok sokkal jobban erzik magukat az angolul beszelo amerikai cserkeszmozgalomban.
Mivel a szervezetnek jelentos ingatlanvagyona is van, mar megindult a helyezkedes hogy a szervezet feloszlatasa eseten kik fogjak azt megkaparintani. Karteritesi perekre is szamithatnak duhos szuloktol.
Ugy tunik hogy az amerikai szervezet nehany vezetoje mar Magyarorszagon el, meglehet hogy megprobaljak elkerulni a felelossegrevonast…
Mindenesetre az 1946-ban egykori Horthysta es nyilas tisztek altal alapitott Hungarian Scout Association in Exteris-nek gyakorlatilag vege van. A vegjatek nem lesz szep hiszen mindenki akar majd egy szeletet a koncbol… Egy amerikai neo-Horthysta fantazia vege ez….https://www.facebook.com/GVitkosPress
In 2013 Viktor Orbán received a WHO award for anti-smoking legislation… and I must say that it was well deserved. Orban’s relentless campaign against smoking has changed the country. Buying cigarettes today is complicated and expensive here…also, it is discouraged.
In 2013 Viktor Orbán received a WHO award for anti-smoking legislation… and I must say that it was well deserved. Orban’s relentless campaign against smoking has changed the country. Buying cigarettes today is complicated and expensive here…also, it is discouraged.
The most dramatic change in my book was that smoking was prohibited in enclosed as well as in some public spaces. 20 years ago we rarely could go to a restaurant, cigarette smoke was almost unbearable.
In hotel rooms you could smell tobacco even in non-smoking rooms. It seems that today significantly less young people are smoking.
Dictators seem to have more success in the fight against tobacco. Lenin wanted to ban smoking in Russia and we all know about the anti-smoking campaign of Nazi Germany.
I’m a non-smoker. My wife and I cannot stand cigarette smoke… We are fully behind Orban on this one… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Teljes kaosz Torontoban…. Nem kernek Orban szelsojobboldali diplomataibol a kanadaiak.
Nincs fokonzul Torontoban, tobb mint egy eve megtagadjak a vizumot Bencsik János egykori jobbikos aktivistatol akit Orbanek főkonzuljelöltnek neveztek ki.
Teljes kaosz Torontoban…. Nem kernek Orban szelsojobboldali diplomataibol a kanadaiak.
Nincs fokonzul Torontoban, tobb mint egy eve megtagadjak a vizumot Bencsik János egykori jobbikos aktivistatol akit Orbanek főkonzuljelöltnek neveztek ki.
Ahelyett hogy bocsanatot kerne a kanadaiaktol, es kulonosen a kanadai magyaroktol Vass-Salazar Maria a mindig mosolygos ottawai nagykovet, es vegleg eltunne a diplomaciai palyarol, a nagykovet tovabb nyomja Orbanek rasszista, putyinista szoveget es kamu esemenyekkel, egy piciny de hangos szelsojobboldali csoportot alakitott ki…
A mellekelt foton Vass-Salazar a torontoi Vitezi Rendesekkel, Horthy helyi csodaloival pozol, akik ma is büszkén viselik a Rend jelvenyeit. Azert, mint tudjuk, Trump elnok is ugy rugta ki a Feher Hazbol Gorka Sebestyent hogy annak lába sem erte a foldet.
De ez Kanada, ahol Vass-Salazar vezenylete alatt paratlanul korrupt rasszista, neo-Horthysta aktivistak csoportja jott letre.. pontosan akkor amikor Kanada megtagadja az Orban rezsim szelsojobboldali diplomatainak elismereset… Egyfajta “dafke” diplomacia ez.
Orbanek milliardokat fektettek bele kanadai aktivistaikba, es ugy tunik hogy a projekt kudarcba fulladt, a penz eltunt. Nem lesz ennek jo vege. Vass-Salazart azonnal vissza kellene hivnia Orbaneknak hogy mentsek a menthetot… teljes a kaosz.
A foton Vass-Salazar balrol a harmadik amint a jobbszelen allo helyi Horthystakkal pozol… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Ezek ugyanazok

Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
For years Andrea Lauer Rice and her fake, Orban financed “Diaspora Council” supported Orban’s far-right racist, homophobic and anti-Semitic propaganda in the United States. She also runs a Republican “pro-Orban club” called “Hungarian American Coalition”....
Now, sensing the end of the Orban regime, she offers her services to Ambassador Pressman.
On the photo Noemi Banhidi (left) one of their activists, Ambassador Pressman and Andrea Lauer Rice.
For years Andrea Lauer Rice and her fake, Orban financed “Diaspora Council” supported Orban’s far-right racist, homophobic and anti-Semitic propaganda in the United States. She also runs a Republican “pro-Orban club” called “Hungarian American Coalition”….
Now, sensing the end of the Orban regime, she offers her services to Ambassador Pressman.
On the photo Noemi Banhidi (left) one of their activists, Ambassador Pressman and Andrea Lauer Rice. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Az Orban diktatura kitermelt egy ujfajta noi politikust…. Novak Katalin, Varga Judit mindenre kaphatoak a vezerert, talan buncselekmenyt is elkovetnenek azert hogy elore jussanak…
Igen, ugy tunik hogy ezek a mindenre hajlando ambiciozus holgyek tenyleg barmire hajlandoak a vezer kegyeiert… szo szerint barmire.
A hercigeskedo valllalati ujsagirobol UNESCO vezetove emelt Bogyay Katalin mosolyogva adta el az ordas eszmeket, a homofob rasszizmust Putyin imadattal koritve…
Az Orban diktatura kitermelt egy ujfajta noi politikust…. Novak Katalin, Varga Judit mindenre kaphatoak a vezerert, talan buncselekmenyt is elkovetnenek azert hogy elore jussanak…
Igen, ugy tunik hogy ezek a mindenre hajlando ambiciozus holgyek tenyleg barmire hajlandoak a vezer kegyeiert… szo szerint barmire.
A hercigeskedo valllalati ujsagirobol UNESCO vezetove emelt Bogyay Katalin mosolyogva adta el az ordas eszmeket, a homofob rasszizmust Putyin imadattal koritve…
De van itt valaki aki meg rajtuk is tultesz szervilizmusaban… Bencsik Zita. Az ifju, mosolygos holgy Chicagoba volt konzul es ott, valamint Clevelanban, terjesztette szeles mosollyal a neo-Horthyzmust es volt jobbikosokkal epitette a szelsojobboldali magyar szellemiseget.
Most Bencsik elnyerte jutalmat. Orbanek kineveztek feherorosz nagykovetnek es Minszkben epitheti az Orban-Lukasenka baratsagot.
Bencsik oszinten beszelt arrol hogy mennyire boldog volt amikor 6 evvel ezelott sikerult kisfiut szulnie… es en mar-mar arra gondoltam hogy van itt valamifele humanum is, emberi oldala is van a nembernek.
De amikor elvallalta a feherorosz nagykovetseget el kellett gondolkoznom… A moralitas hianya, teljes gerinctelenseg… Lukasenka veres diktaturajaval epit barati kapcsolatokat (egyedul az EU-ban) Zitacska… ahogy Chicagoban beceztek. Orommel vallalta a “kihivast”…
Diktaturakban sokszor halljuk… “parancsra tettem”… “csak a munkamat vegeztem..” Az orbani diktatura fanatikus asszony politikusai talan meg a leghusegesebb ferfi talpnyalókon is tultesznek… szeles mosollyal. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Hogyan trukkozik Voisin Eva tiszteletbeli konzul? Izelito az orbani felrevezetosdibol...Voisin Evat, Orbanek 78 eves San Francisco-i tiszteletbeli konzuljat kirugtak a varoshazarol es az AJC nevu zsidó szervezet is mellozi… Mert eleguk lett a putyinista homofob es antiszemita propagandabol a Bay Area-ban.
Mar nem mer nyilvanosan megjelenni, de azert tovabbra is trukkozik es szervezi az idei 56-os megemlekezest a Gloria Victis emlekszobornal, amelyik San Francisco-ban a Van Ness Avenuen a California State epuleteben van.

Hogyan trukkozik Voisin Eva tiszteletbeli konzul? Izelito az orbani felrevezetosdibol…Voisin Evat, Orbanek 78 eves San Francisco-i tiszteletbeli konzuljat kirugtak a varoshazarol es az AJC nevu zsidó szervezet is mellozi… Mert eleguk lett a putyinista homofob es antiszemita propagandabol a Bay Area-ban.
Mar nem mer nyilvanosan megjelenni, de azert tovabbra is trukkozik es szervezi az idei 56-os megemlekezest a Gloria Victis emlekszobornal, amelyik San Francisco-ban a Van Ness Avenuen a California State epuleteben van.
Mint lathato a szonok neve nem jelenik meg a plakaton. Nem veletlen ez… A szonok ugyanis Steven Kovacs film professzor akit en arra biztattam hogy beszedeben emlitse meg hogy a kaliforniai magyar szarmazasu amerikaiak donto tobbsege eliteli a budapesti putyinista, rasszista, homofob es antiszemita diktaturat.
Voisin es tarsai meg mindig nem ertik hogy Orbanek fizetett “halozata” az USA-ban amelyik azt probalta elhitetni hogy az “amerikai magyarok” Orbant tamogatjak…. teljesen osszeomlott.
Egyesek meg most is trukkoznek…de mar menekulnek is. Egyre tobben hatarolodnak el a “tiszteletbeli konzulok” propaganda halozatatol, sot, egyre kevesebben fogadjak el Orbanek ertektelen kitunteteseit es persze aggodalomra van okuk azoknak is akik penzt fogadtak el Orbanektol “bizonyos szolgalatokert..”
De a 78 eves Voisin meg most is trukkozik…. Szomoru ez. https://www.facebook.com/GVitkosPress
We arrived just before the October 23 National Holiday to Budapest, the commemoration of the anniversary of the 1956 anti-Soviet revolution.
Orbán gave a televised speech in the tiny medieval city of Veszprem. The city has an almost fully enclosed city square and only preregistered and carefully preselected audience was permitted to attend.
It was gibberish. He compared Hungary’s European Union membership to over four decades of occupation by the Soviet Union’s communist regime. „Fortunately, what once was tragedy is now a comedy at best…. but, Brussels is not Moscow. Moscow was a tragedy. Brussels is just a bad contemporary parody.”
To be honest, it is somewhat bizarre and frightening to be here. Orban’s speech reminded me Chaplin’s Great Dictator Hynkel speech… the absolute crowd control, the one-way political communication is appalling. His audience was cheering the irrational speech… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Hungary is probably the only EU country (I could be wrong) where horse meat products are still sold… I saw this „brand” horse salami for about $10/kg…about 2.2 pounds… I have a feeling that horse meat will be banned soon.. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Orbán sajtója, politikusai évek óta nyomdafestéket nem tűrő hangon szidalmazzák Zelenszkíj ukrán elnököt, a színészből lett államférfit, a bohócot, a kis zsidó, ripacs komédiást. Az ukrán elnök, Bayer Zsolt szerint, a szenilis (és pedofil) Biden elnök és a sorosista, washingtoni, deep state körök bábja. Stb.
Aztán két nappal ezelőtt, Orbánék csendben fotókat kezdtek terjeszteni mert most kiderült hogy Granadában, Viktor legeslegújabb legjobb barátja nem más, mint Zelenszkij ukrán elnök.
Remélem már leszóltak Bayeréknak, hogy ideje váltani, Zelenszkijt hős államférfiként, a megbonthatatlan ukrán-magyar barátság zászlóviőjeként kell megjeleníteni a cikkekben.
Ami az eddig támogatott (és fizetett) kárpátaljai magyar propagandistákat illeti, ha berzenkednek, meg kell írni róluk hogy mindig is korruptak voltak, mint ahogyan azt Zelenszkij elnök már korábban is jelezte… és semmiképpen sem lehetnek kerékkötői a Zelenszkij elnökkel bimbózó barátságnak amely mindig is a magyar emberek nemzeti érdeke volt.
Hát így megy ez… Kettősbeszéd a javából. De meddig lehet ezt csinálni? https://www.facebook.com/GVitkosPress
Mint mindig, az Orbán spin-diktatúra álláspontja világos, érthető és “kristálytiszta”… Vagy mégsem?
Orbán kijelentette hogy határozottan elítéli az Irán által támogatott Hámász Izrael elleni brutális támadást. “Gondolataink és imáink Izrael népével vannak ezekben a sötét órákban” – írta. Mintegy 250 ezer magyar származású polgára van Izraelnek.
Ez megható lenne, de Orbán Viktor ugyancsak lándzsát tört a “megbonthatatlan iráni–magyar barátság” mellett is. Szerinte a két “testvérnép” együttműködik, különösen az atomenergia területén igéretes az. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Teheránban aláírt egy megállapodást amely szerint Magyarország Iránnal közösen épít atomreaktorokat(!?) A megállapodás a mai napig érvényben van.
Kettősbeszéd ez a javából… https://www.facebook.com/GVitkosPress

Miért hajtogatja Szöllősi György úr, a Nemzeti Sport főszerkesztője hogy persona non grata lett az USA-ban? És miért utasítja rendre Pressman nagykövetet Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség alelnöke? Avagy, hogyan használta Csisztu és Szöllősi a Chicagói Kulturtanács által szervezett amatör öregfiúk focitornát a bizarr Pressman nagykövet ellenes hecckampányra? Mindez az ÉS legutóbbi számában… https://www.es.hu/cikk/2023-10-06/lazar-gyorgy/diplomata-utlevel.html

This is not a joke! This is an actual „political ad” from the Budapest-based Center for Fundamental Rights (Alapjogokért Központ), a far-right Hungarian think tank. The Center is the organizer of CPAC Hungary, the only Conservative Political Action Conference on European soil. A key mission of the organization is to galvanize the cooperation of conservatives worldwide and promote „Orbanism”, the concept of white Christian heterosexual illiberal democracy in the United States. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Én gyakran kritikus hangot ütök meg az Orbán kormány intézkedéseivel kapcsolatban, de most engedtessék meg hogy teljes egyetértésemről biztosítsam Szíjjártó külügyminiszter urat.
Általánosságban a magyar diplomaták slendriánsága, pontatlansága és udvariatlansága legendássá vált. Mivel a külügy elsősorban lojalitás alapján alkalmaz, rengeteg oda nem való „káder” került be, akik lejáratják Magyarországot.
Megemlíteném itt Széles Tamás Los Angeles-i konzult aki debreceni TV-től került Kaliforniába, és bulizásaival valamint haveri ivászataival szerzett elévülhetetlen érdemeket. Haverjai, Kósa Lajos és Halász János is állandóan itt lebzselnek Kaliforniában. Vagy itt van az enyhén szólva „puha gerincű”, jazz-szakon végzett (?!) Doncsev András, akit Orbánék „technológiai konzulként” száműztek Kaliforniába… Doncsev kegyvesztett lett és ma már mindenre hajlandó hogy visszapedálozza magát a hatalom kegyeibe..
A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van egy éves nagyköveti értekezlete amelyre a világ minden tájáról Budapestre hívják a magyar diplomatákat továbbképzésre. Az adófizetők által fizetett látogatást a diplomaták családlátogatásra, kirándulásra vagy éppen éttermek, borpincék..stb. vizitjére használták. A kutyát sem érdekeltek a tanfolyamok és az előadások.
Most Szijjártó beléptetőkapukat szereltetett fel, csak ezen lehetett belépni és így pontosan nyomon követték, hogy ki mettől meddig volt jelen az eseményen. Az intézkedés hatására minden szakmai előadás időben, telt ház előtt zajlott le.
Akik nem jelentek meg időben, pénzbüntetést fizettek…
Mussolini idején percnyi pontosan jártak az olasz vonatok… Szíjjártó végre móresre tanítja az un. magyar „diplomatákat” is. Hurrá! https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/szijjarto-buntestes-keses/nk51r4y
Azért nagyszerű dolog az hogy a magyar adófizetők százmillióiból Magyar Örökség Hónapot rendeznek minden októberben Kanada legnépesebb tartományában, Ontarioban.
És az csak természetes hogy a jó magyar borokat is bemutatják, reklámozzák, hiszen jól tudjuk hogy a pincészetek számára a legnagyobb kiadás a bormarketing. Szép gesztus az a magyar kormánytól hogy kisegít közpénzzel néhány kiválasztott borpincészetet. Elvégre a magyarság jóhírét terjesztik ők a nagyvilágban.
Hogy kiket támogat bőkezűen a magyar kormány a mostani Magyar Örökség Hónap bormarketing költségeivel Kanadában? Hát például a Patricius Borházat. Annak tulajdonosa a Kékessy család, Orbán Viktorék régi barátai, üzlettársai stb.
Hát így megy ez. Nincsen susmus, el lehet olvasni angolul is. A kanadai magyar diplomácia egy emberként dolgozik azért hogy Orbán Viktor barátai néhány milliárddal gazdagabbak legyenek. Elvégre összetartozunk… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Az über-nacionalista Fidesz plakátokkal gratulál Karikó Katalinnak és Krausz Frencnek, a Magyarországon született Nobel-díjasoknak. Azt írják róluk hogy „magyarok” egyetlen szóval sem említve hogy életük nagyobb részét nem Magyarországon élték le, Karikó amerikai állampolgárságot, Krausz osztrákot szerzett és felesküdtek azon országok alkotmányaira.
Karikó és Krausz Nobel-díjai talán gátat vetnek az egyre sértőbb „magyarkodásnak”. Ugyanis azt olvasom, hogy a magyar „világnemzet”, „egy vérből vagyunk”, „minden magyar felel minden magyarért”.. és ott van a bizarr 2010. évi XLV. Törvény a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről… stb..
Sőt még itt az USA-ban is Edith Schwartz asszony, Orbánék philadelphiai tiszteletbeli konzulja, Karikó “magyarságáért” lelkesedik és azt írja hogy 1905 óta ő a tizennegyedik magyar aki Nobel-díjat kapott. Tényleg?
Ugyanis a mostani magyar kormányzat büszkén “magyarnak” tekinti Philipp Eduard Anton von Lenard-ot is (Fülöp Lénárd néven) aki soha nem tartotta magát magyarnak, semmi köze nem volt Magyarországhoz. Germánként lelkesen támogatta Hitlert, harcolt az Einstein-féle “zsidó fizika” ellen.
Sőt, manapság Elie Wiesel is “magyar” lett, akit pedig annyira megbotránkoztatott az Orbán rezsim rasszizmusa hogy visszaküldte Budapestre állami kitüntetését. Arról sem hallani hogy az izraeli Avram Hershko valah is “magyarságát” hangsúlyozta volna.
És itt van Kertész Imre. Amikor 2002-ben megkapta az irodalmi Nobel Díjat, Kertészt kizárólag „Imre Kertész”-ként emlegették, sőt, Orbánék még azt is kétségbe vonták, hogy magyar író lenne.
Nem folytatom a sort. Karikó Katalin magyar-amerikai polgár, lánya, Susan Francia, amerikai olimpiai aranyérmes. Amikor arra akarták rávenni hogy magyar színekben versenyezzen, azt elutasította. Krausz Ferenc osztrák állampolgár is, és nem Magyarországon élte le élete javát…
Ne tessék őket “magyarként” hírdetni amig ezt kifejezetten nem kérték. Ez sértő azok számára akik esetleg több nyelven beszélnek vagy több ország polgárai, de ápolják a magyar kulturát és nem fogadják el azt a szellemiséget amelyet az Orbán rezsim a “magyarság” fogalmához kapcsolt.
Döntse el Karikó Katalin és Krausz Ferenc hogy “egy vérből valónak” tartják-e magukat azokkal a propagandistákkal akik “magyarságukat” hírdetik. Amíg ezt nem teszik meg, addig Karikó magyar-amerikai és Krausz magyar-osztrák polgárok. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Today’s Hungarian Mass at the St. Elizabeth of Hungary Parish, Toronto with Fr. Francis Leo, Archbishop of Toronto was turned into a political circus.
Mr. Zsolt Németh, the chairman of the parliamentary foreign affairs committee appeared with a Hungarian delegation. Members: Attila Tilki, a member of the National Assembly, Róbert Fürjes, Head of Secretariat of the Foreign Affairs Committee of the National Assembly, and Bence Springer, Parliamentary Cabinet Secretary.
Mr. Németh, gave the political stomp speech and brought some presents to the Archbishop. And most importantly the Hungarian delegation was able to snap a photo with the Archbishop.
This photo will be distributed in Hungary to show how the good Catholics of Toronto support Orbán and only the Trudeau government refuses to accept Mr. János Bencsik as Hungary’s appointed Consul General in Toronto. Bencsik is an ex- member of Hungary’s neo-Nazi party, Jobbik.
On the top photo from left: Máté Árpád Igaz, Chargé d’Affaires, Mária Vass-Salazar, Ambassador, Archbishop Francis Leo, Mr. Zsolt Németh and Mr. Attila Tilki. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Fr. Francis Leo is the new Archbishop of Toronto.
On Sunday, October 1, 11:00AM the new Archbishop is scheduled to celebrate a Hungarian Mass for the local community at the St. Elizabeth of Hungary Parish, Toronto. (432 Sheppard Avenue East, Toronto, ON M2N 3B7, Tel: 416.225.3300 email: stelizabethofhungary@archtoronto.org)
As it turns out, the Mass is advertised with the participation of high ranking Hungarian politicians from Budapest, Mr. Zsolt Németh, Head of the Hungarian Parliament’s Foreign Affairs Committee, a pro-Putin, pro-Trump activist. Also, Mr. Attila Tilki, a Hungarian MP who was banned from Ukraine for his rhetoric!
They want to turn the Mass into a political PR stunt event, e.g. take photos with the Archbishop to distribute those among less-informed Hungarians. Orbán claims that the Catholic Church is fully behind his pro-Trump, pro-Putin agenda. It is also part of Hungary’s anti-Trudeau campaign. Recently the Ottawa Government refused to accept Mr. János Bencsik as Hungary’s appointed Consul General in Toronto. Mr. Bencsik was a member of Hungary’s neo-Nazi party, Jobbik!
Neil MacCarthy, Director, Public Relations & Communications of the Catholic Archdiocese of Toronto wrote to me that they were not informed that Hungarian politicians will be present…
More to come.
On the photos from left, Mr. Orbán and Mr. Tilki; Archbishop Francis Leo; Mr. Németh, President Trump and Viktor Orbán. https://www.facebook.com/GVitkosPres
Novák Katalin legújabb (most már tényleg nevetséges) kommunikációs trükkjével azt próbálja elhitetni hogy nagyszabású előadást tartott a Brigham Young University-n (BYU), az Egyesült Államok egyik vezető Mormon egyetemének diákjai előtt. A magyar sajtó szerint megvédte a kárpátaljai magyarokat és a „A gyermekvállalás menti meg a világot” címmel tartott előadást egyetemistáknak Utah államban.
A “nagyszabású előadásra” reggel 9 órakor egy piciny osztályteremben került sor ahova népes delegációja és testőrei mellett néhány helyi magyart is becsődítettek. Novákkal nem volt hajlandó együtt mutatkozni senki sem az egyetem vezetéséből vagy a professzori karból.
Az angol nyelvű helyi szöveg szerint a nők szerepéről beszélt rövid “előadásában” amelyet tulajdonképpen egy kurzus órarendjébe illesztettek be. (Palkovics László korábban a Berkeley Egyetemen a diákok ebédszünetében lopakodott be egy előadóterembe. Később azt állította hogy nagyszabású beszédet mondott egy szimpóziumon a Berkeley Egyetemen. Egy helyi magyar „intézte el” akkor hogy „brown bag lunch” előadást tartson.)
Novák trükkjeinek kétségtelen kreativitása nagyszerű alapanyaga lehetne egy magyar filmkomédiának. Remélem valaki írja már a forgatókönyvet…. és Novák játszhatná saját szerepét… https://www.facebook.com/GVitkosPress
Canada and Hungary… What a difference!
News agencies just reported that the Canadian Parliament accidentally honored a Nazi with Zelensky and Trudeau applauding. The speaker of Canada’s Parliament has apologized for praising Yaroslav Hunka, 98, who served the 14th Waffen Grenadier Division of the SS during WWII. The session was attended by Prime Minister Justin Trudeau and visiting Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy.
In Hungary the Orbán dictatorship frequently praises Hungarian Nazis and WWII war criminals. No apology has ever been issued. Viktor Orbán praised his friend Mr. Gyula Grosics, a Hungarian soccer goalie, who fought in the 25. Waffen-Grenadier-Division der SS Hunyadi. Mr. Grosics died in 2014.
Just recently Mr. János Lázár, one of Orbán’s key ministers, profusely praised Hungary’s pro-Hitler fascist dictator, Miklós Horthy. The US Ambassador protested. Mr. Lázár refused to resign.
This summer Mr. Endre Szentkiralyi (United Hungarian Societies, Cleveland, Ohio) organized a memorial event at the „Hungarian War Memorial” in the Sunset Memorial Park Cemetery, North Olmsted, Ohio. At the event he praised Hungarians who lost their lives during of World War II, these were pro-Hitler Hungarians who fought against the Allies, killing, among others, Americans. The event was sponsored by the Ohio National Guard!
No apologies from Mr. Szentkiralyi either…
Photos: Top row:Mr. Orbán and Mr. Grosics and Mr. Szentkirályi giving a speech at the Ohio cemetery. Bottom row: Hungarian dictator Horthy with Hitler and Minister János Lázár. https://www.facebook.com/GVitkosPress
Töbszázezer dollár készpénzt és aranytömböket foglaltak le a nyomozók Robert Menendez vezető demokrata szenátor New Jersey-i otthonában.
A mostani megvesztegetések jórészt jelenlegi felesége neve alatt történtek, de már évek óta gyanítják hogy a kubai bevándorlóktól származó szenátor hosszú éveken át fogadott el jelentős összegeket különböző donoroktól. (Mi is írtunk erről évekkel ezelőtt.)
Több bankszámláról is tudnak számos országban, és találtak pénzkötegeket női ruhákba és kabátokba rejtve is. A nyomozás jelenleg is folyik.
Sokan furcsának tartották hogy Menendez szenátor közeli és baráti kapcsolatokat ápol Orbánék washingtoni nagykövetével, Szapáry Györggyel, valamint Orbán már lemondott amerikai tanácsadójával Megyesy Jenővel és Fürjes Balázs Államtitkárral. (Megyesy váratlanul mondott le és tűnt el Budapestről, Eugene F. Megyesy, Jr. néven ismert az USA-ban és a 2017-es Carter Page-vel kapcsolatos kongresszusi vizsgálatokban is felbukkant a neve.)
A szenátor egyébként támogatta Hillary Clinton elnökjelöltségét. Menendez a Szenátus külügyi bizottságának elnökeként enyhén kritizálta ugyan az Orbán kormányt de igencsak kesztyűs kézzel bánt a budapesti rezsimmel. Ez sokaknak feltűnt.
Pestiesen szólva… alakul a dolog.
(A fotókon balról Menendez, Szapáry, Megyesy és Fürjes valamint Menendez Hillary Clintonnal) https://www.facebook.com/GVitkosPress
A trükközés anatómiája.
Novák Katalin ismét az Egyesült Államokban van… és megint nem hívta meg hivatalosan senki…
De Novák behercigeskedte magát egy néhány perces találkozóra az igencsak udvarias, tolószékben látható Greg Abbott texasi kormányzóhoz. Nem volt ez hivatalos találkozó, csak egy néhány perces kézfogás, persze egy fotográfus azonnal ott termett aki mindig hoz egy magyar zászlót is magával.
Abbott 2 mondatos megjegyzést adott ki a kézfogásról.
„We discussed our shared interest in growing the advanced manufacturing, automotive, & aerospace industries in Texas and Hungary. Together, we will continue to expand our partnership.”
Ennyi. Nem volt szó „barátságról” vagy a kudarcba fulladt V. Budapesti Demográfiai Csúcsról amelyen egyetlen amerikai konzervatív republikánus politikus sem volt hajlandó résztvenni.
Novák a találkozóról féltucatnyi fotót és hosszú angol nyelvű litániát jelentetett meg. Ime..
„An ally in the protection of families and parental rights – discussion with Governor Greg Abbott of Texas.
In Austin, I met with Greg Abbot, Governor of the second largest and second most populous state of the US. Texas alone would be the world’s eighth largest economy and is the driving force of the economy of the US, which is why economic and energy cooperation was a key topic during our discussion.
But Texas is also important because it is standing up for the same values as Hungary so in Governor Abbott, we can respect a great friend of the Hungarians who protects the family, traditional family values, the right of parents to raise and educate their children and who also shares the slogan of the 5th Budapest Demographic Summit: „Family is the key to security”.”
Ha ezt Abbott elolvassa, ide se fogják többet meghívni…
Érdemes viszont megemlíteni hogy kik is hajtották végre a parasztvakító akciót. A népes stáb hátsó sorban balról, Doncsev András, Altusz Kristóf, Ekler Gergely, Takács Szabolcs nagykövet és az idősebb szemüveges úriember, Philip Aronoff. Aronoff egy 77 éves texasi aki az ócskavas bizniszben tevékenykedik. Nem tud magyarul és nincsenek magyar felmenői.
Viszont az ócskavas ügyleteken meggazdagodott úriember büszkén viseli a magyar tiszteletbeli konzuli címet és tagja az amerikai Holocaust Remembrance Association-nak is amire a magyar diplomáciának manapság olyan nagy szüksége van mint egy falat kenyérre.
Ugyanis Lázár János Horthy botránya hatalmas hullámokat ver az USA-ban és most már a magyar diplomácia kétségbeesett tűzoltásba kezdett. A naiv (vagy megfizetett) Aronoffot is bevetették. Egyébként Doncsevet, mint ahogy már írtuk, már korábban hasonló trükközései miatt távolították el San Francisco-ból.
Várjuk a következő trükkös fotót Novák Katalintól, akit ismétlem, hivatalosan senki nem hívott meg az USA-ba. https://www.facebook.com/GVitkosPress
(This is a Hungarian language post to my friends in Hungary)Tudom sokakat érdekel Budapesten hogy hogyan is működik az Orbán kormány szélsőjobboldali propagandája az Egyesült Államokban. Kik is képviselik a magyar médiában az “amerikai magyarságot”?Fontos tudni hogy azoknak az “amerikai magyaroknak” akik megszólalnak az Orbánék által ellenőrzött magyar médiákban semmi közük sincs a magyar származású amerikaiakhoz akiknek 95%-a nem beszél magyarul. Vannak közöttük naiv és félrevezetett propagandisták vagy éppen frissen Amerikába érkezett lelkes “orbánisták” (gyakran erdélyi származásúak) és vannak közöttük szofisztikált, trükkös “ügynökök” is akik Orbánék céljaira próbálják beszervezni ittenieket.A M.Ó.K.A. (Magyarok Óriási Kalandjai Amerikában) egy Patkós Attila és Kiss (Sizare) Péter kezdeményezésével 2020-ban New Jersey-ben indult magyar nyelvű szórakoztató rádióműsor. Én is belehallgattam és a podcastokba, azok érdekesek és tanulságosak. Az USA-ba magyar útlevéllel került bevándorlók küzdelmeiről szólnak a szegmensek…Azt írják.. “A műsor több internetes felületen követhető és letölthető, (live, podcast, archive). Profi csapattal rendelkező műsor, biztosított technikai háttérrel. A hatvan perces műsoridő sokszor nem elég ahhoz, hogy a jókedv és szórakoztatás elég legyen. A Pati és Peti projekt folyamatosan sokkolja nézőit” Nem is lenne azzal semmi baj… de aztán kiderül hogy Kiss (Sizare) Péter tavaly a Hír TV műsorában is felbukkant ahol az amerikai magyarokat képviselve sorosozik és elmondja hogy az Amerikában élő magyarok között nagy várakozás előzte meg a Soros György és a magyar kormány küzdelméről szóló Tucker Carlson film bemutatóját. “Büszke vagyok rá, hogy megint Magyarországról beszélnek és büszke vagyok erre a kis filmre is..”Kiss (Sizare) Péter az Amerikai Magyar Polgári Liga alelnökeként mutatkozik be és valóban a Garfield American Hungarian Citizens League egyik vezetője (21 New Schley St, Garfield, NJ, United States, New Jersey, Tel.: (973) 772-9654)Száz évvel ezelőtt a magyar szervezetek arra biztatták az új bevándorlókat hogy tanuljanak meg angolul és illeszkedjenek be mihamarabb az amerikai társadalomba. Ma az Orbán kormány aktivistái pályázati pénzeket fizetnek azoknak akik elszigetelt magyarul beszélő csoportokat alakítanak, elszigetelődnek és egyfajta “ötödik hadoszlopként” terjesztik Budapest szélsőjobboldali, homofób, rasszista és antiszemita eszméit az új bevándorlók között.Félreértés ne essék, Kiss (Sizare) Péter maga is áldozat. Feltehetően pályázati pénzekért cserébe “felkérték” hogy sorosozzon egyet a Hír TV-ben. Rossz úton jár és jó lenne ha elárulná hogy kik is a megbízói?Mert végül is… Hogyan is került ez a magyar származású amerikai DJ a budapesti Hír TV szélsőjobboldali propagandaműsorába mint az amerikai magyarság képviselője? Megkérdezzük tőle…https://www.facebook.com/GVitkosPress
Viktor Orbán the Hungarian Emperor Jones
Few remember today Eugene O’Neill’s brilliant drama, The Emperor Jones, a tale of a clever, fast-talking Pullman porter, a criminal, who sets himself up as emperor on an isolated Caribbean island.
That is the modern story of Hungary, this tiny, isolated country in the middle of Europe where Viktor Orbán is rapidly building a dictatorship within the European Union.
Healthcare and education have practically collapsed, the country has the EU’s highest inflation and interest rates. Media is tightly controlled, government propaganda utilizes racist, homophobe and anti-Semitic tropes and a small circle of Orbán cronies have amassed huge fortunes.
Lately Orbán’s personality cult is also heavily promoted by his propaganda machine. His photos are everywhere and life-size photos started to appear in government offices. His “Seven Rules” are posted on school room walls and even appear in gyms.
Orbán slightly rephrased Hitler’s “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” slogan “Egy a Tábor..”. He also borrowed Mussolini’s bravado and Mao Zedong’s dazibao poster ideas. But deep down his rule is pure Emperor Jones.
Here are his Seven Rules for your reading pleasure:
1. A homeland only exists as long as there is someone who loves it.
2. Every Hungarian child is a new sentinel.
3. Truth means little without strength.
4. Only that which we can defend is truly ours.
5. Matches are only over when we have won.
6. Only countries have borders, nations do not.
7. No Hungarian is alone.
https://www.facebook.com/GVitkosPress
The capital of the Sherpas – And along the way, the greatest civilization, nestled so comfortably in an amphitheater-shaped mountainside https://www.facebook.com/GVitkosPress
Hungary’s far-right Orbán dictatorship has started a campaign to rehabilitate the country’s World War II-era fascist leader, Admiral Miklós Horthy.
Horthy declared war on the United States and was the last ally of Hitler in Europe. His rule contributed to the murder of about one million Hungarians. Jews and the Roma were deported to concentration camps and Hungary’s troops were senselessly butchered in a campaign against the Allies. His regime’s critics were jailed or murdered.
Viktor Orbán claims that Horthy was an exceptional statesman, and now his Minister of Construction and Transportation János Lázár has declared him an exceptional head of state and a hero during a ceremony held on the 30th anniversary of his reburial.
David Pressman, United States Ambassador to Hungary has protested, Israel’s Ambassador to Hungary Yacov Hadas-Handelsman has also protested.
Yet, there are still US citizens who serve the Hungarian Government in the United States. Among them the so called “Honorary Consuls” that the Orbán Government appoints in large numbers.
We call on Péter Füleky, a recently appointed Hungarian Honorary Consul for the State of Hawaii to resign in protest of Hungary’s politics.
Dr Füleky has never lived in Hungary. He is an ethnic Hungarian originally from Czechoslovakia who is able to speak some Hungarian but might not be familiar with the politics of the Budapest regime.
His recent appointment is especially cynical since Miklós Horthy declared war on the US right after the Japanese attack on Pearl Harbor in 1941.
Dr. Füleky can be reached at the University of Hawaii at Manoa.
Email: fuleky@hawaii.edu
Tel: (808) 956-7840
Please let him know that the vast majority of Americans of Hungarian origin condemn attempts to rehabilitate Hungary’s WWII fascist leader and he should resign in protest.
Photo: Peter Füleky (left) with Tamás Széles, a diplomat of the Orbán Government, receiving his appointment in April 2022. https://www.facebook.com/GVitkosPress
For cat lovers… https://www.facebook.com/GVitkosPress

Borders of Mexico in 1822…California has never been „European white”… about 40% hispanics have always been the majority, they are the largest group… https://www.facebook.com/GVitkosPress

Athletics – World Athletics Championship – Mixed 4x400m Relay, National Athletics Centre, Budapest, Hungary – August 19, 2023 Alexis Holmes of the U.S. on her way to win the final as Netherlands’ Femke Bol falls REUTERS/Marton Monus https://www.facebook.com/GVitkosPress

Truly bizarre. Tiny and poor Hungary is spending millions to spread Viktor Orbán white Christian heterosexual message in the West, including the German and English language media.

Tucker Carlson is in Budapest! …and Orbán’s MCC Foundation is paying him. His job is to promote the Trump-Orbán link in the USA, the close alliance between the two „exceptional leaders.”

Gladden Pappin is a new American hire, a very Catholic quasi-academic star of the Orbán propaganda machine. (photo with Orbán)

Boris Kalnoky, a German journalist with Hungarian aristocratic roots. His job is to spread Orbanism in the German language media from Budapest.

And finally Rod Dreher, the 56 year old American „workhorse”, his admiring articles about Orbán in The American Conservative. (photo with Carlson) https://www.facebook.com/GVitkosPress

The far-right Orbán regime’s Embassy in Ghana refused visas Sarfo Ansah (4x100m relay team) and Rose Yeboah the African Champion in the women’s high jump. (left on bottom photo)

Also refused the visa to Ghana Athletics President, Bawa Fuseini.

They all had accreditation from competition organizers, World Athletics, and planned to attend on the upcoming World Athletics Championships in Budapest.

I hope that Ambassador Tamás Fehér (top photo) has a good explanation… because this is not looking good. https://www.facebook.com/GVitkosPress

Budapest will host the world athletics championships on August 19-27. World Athletics President, Sebastian Coe, is a friend of far-right Hungarian Prime Minister Viktor Orbán and he defended the choice of Hungary’s capital Budapest to host this month’s world championships.

Orbán’s rhetoric is anti-LGBTQ, he uses racist and anti-Semitic tropes and declared war against the BLM (Black Lives Matter) movement.

139 American elite athletes are coming to Budapest, many of them supporting BLM. Orbán called BLM supporters fools, his media calls them “vermins”.. One of the biggest stars of the event is US sprinter Noah Lyles, a BLM supporter.

Earlier, Orbán agreed to ban Russian and Belarus athletes from the event. Now his regime says that they were “pressured” by Sebastian Coe, they would have never banned their participation. The usual doubletalk.

It will be interesting… (On the photos Noah Lyles and Coe with PM Orbán)

This morning the President of Hungary, Katalin Novák issued a surprising statement:

“Deeply saddened to learn of the death of Hungarian-born Andrew Friedman, who, under the auspices of the Bais Naftoli Orthodox Jewish Congregation, worked tirelessly to keep the Los Angeles Jewish community together, while never forgetting his homeland, Hungary. May peace be upon Him.”

Andrew Friedman was born in Kiskunfélegyháza, Hungary in 1947 to Holocaust survivors. His father was in liberated in the Dachau concentration camp. In 1956 he was 9 years old when his family arrived to the US after the Hungarian Revolution.

Friedman earned a law degree and practiced law in Los Angeles. He barely spoke Hungarian but was able to develop close ties with the far-right Orbán regime and worked tirelessly to cover up Orbán’s racism, homophobia and antisemitism in the United States. He organized numerous fake, photo op events for Orbán politicians in the defunct Bais Naftoli Congregation in Los Angeles.

He was also a close friend of long-time LA Sheriff, Lee Baca, who ended up in jail for corruption.

In the past, Friedman posted photos with his “friend” Senator Joe Biden and had lucrative contracts with the Hungarians. Orbán gave him the highest Hungarian State award and he proudly wore his Cross.

Andrew Friedman was 76. Rest in peace.

NEW YORK, US – AUGUST 1, 2023: Super Moon rises over the Empire State Building in New York City, US on AUGUST 1, 2023. https://www.facebook.com/GVitkosPress

US limits visa waiver for Hungarian passport holders

The United States has severely restricted visa-free travel for people arriving from Hungary, Politico reports.

Under the American Visa Waiver Program, citizens of qualifying countries can travel to the United States for tourism or business purposes without a visa for up to 90 days. All they need is a so-called Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

However, as of Tuesday, the validity of #ESTA for Hungarian passport holders will be reduced from two years to one year and an ESTA will be valid for one-time use only.

The decision will only affect applications received after 1 August, with previously issued ESTAs remaining valid for two years and multiple entries. Of the 40 countries participating in the US programme, Hungary is the only one affected by the move.

According to a statement from the US embassy, the reason for the decision dates back to 2010, when the Orbán government granted citizenship to Hungarians living in neighbouring countries.

According to the Americans, as part of the simplified naturalization process, nearly one million people were granted Hungarian citizenship without proper security checks between 2011 and 2020.

The U.S. ambassador to Hungary said that his government has put in extensive efforts over the years to resolve this issue of “security vulnerability”, but “the Hungarian government has opted not to address these concerns”. „This is a really unfortunate day”, Pressman said, adding that this was not the outcome the US was seeking.

The change is effective immediately, starting on 1 August, and will remain in effect until the Hungarian government addresses the security risk, the US embassy said in a statement.

Viktor Orbán’s position on sanctions is “crystal clear” and he told this to his friends President Putin of Russia and Dictator Lukashenka of Belarus.
His government is against sanctions. Sanctions against Russia and Belarus should be withdrawn, they hurt Hungary, hurt Europe and the entire world.
The call for boycotting pro-Putin and pro-Lukashenka artists and athletes is “crazy” and Péter Szijjártó, Hungary’s foreign minister said today in Fukuoka, Japan, that the losers of any boycott were the sportspeople who trained hard during their lives and urged “separating sports from geopolitics.”
He made the astounding statement that including pro-Putin Russian and pro-Lukashenka Belarus athletes in sport events “may greatly advance the peaceful settlement of conflicts, including the war in Ukraine.”
A couple of days ago in Budapest, Viktor Orbán assured his friend Sebastian Coe, the President of World Athletics that Russian and Belarus athletes will not be allowed to compete on the upcoming World Athletics Championships in Budapest. He is firmly behind the sanctions!
Go figure!
Orbán with his „friends” President Putin (left), Dictator Lukashenka (right) and with Mr. Coe in the middle…

Viktor Orbán’s one-man rule in the heart of Europe is unprecedented. Many consider him a 21st century modern dictator and his system, what he calls “illiberal democracy”, is effectively an elective dictatorship.
Orbán is fighting a propaganda war against the Biden administration, George Soros, Volodymyr Zelensky, the European Union… the list is long. He is close to Donald Trump and Vladimir Putin and friends with Belarus dictator, Aleksandr Lukashenko. At home, Orbán’s propaganda targets the LGBTQ, the Roma and Jewish communities.
The vast majority of Americans with Hungarian roots reject Orbán and his regime. Let’s turn this year’s traditional St. Stephen celebration in San Francisco’s Golden Gate Park to a display against Orbán’s authoritarian rule. Let’s protest against the Orbán “Viktatorship”!
Three days Judit Varga gave an “exclusive” interview to The Dallas Express, a small online newspaper in Texas.
Varga is Hungary’s disgraced Justice Minister. She recently resigned after her name turned up in the Schadl-Völner case, Hungary’s most serious corruption scandal of recent years.
Varga also authorized the illegal us of the Pegasus a spy software against the critics of the Orbán regime. Her legal credentials are questionable but she is a loyal supporter of PM Orbán.
Now she is visiting the US without official invitation and she is trying to make a name for herself.
“Thousands of kilometers apart, but the United States and Hungary face the same problems: migration, gender and the ongoing attacks on traditional Christian values.
But we Hungarians have well-proven, working solutions to every challenge, about which I spoke in more details today to the online newspaper Dallas Express.” – she wrote on her Facebook page.
There is only one problem… The Dallas Express was a black-owned newspaper in the past, it recently “resurrected” as a far-right propaganda site…
It is embarrassing that Hungary’s Justice Minister is proud of the fact that a far-right US propaganda site is willing to publish her “exclusive” interview..

Hungary is a small country and one of the poorest in the European Union.

Yet it spends millions of dollars for political lobbying in other countries! Prime Minister Viktor Orbán, the “Emperor Jones”-style ruler of Hungary has lobbied for Germany’s far-right AfD party, for Marine Le Pen in France and supports Russian President Putin and Belarus dictator Lukasenka.

Here is his Spanish subtitled election video in support of the far-right VOX party of Spain. Orbán had predicted a major breakthrough for the Spanish far-right in yesterday’s election.

In reality VOX has stumbled and Spanish voters firmly rejected the far-right party.

Vox’s share of parliamentary seats fell to 33 from 52 despite (or because of?) campaign endorsement from Hungary’s Viktor Orbán. Video: https://youtu.be/axR-4ufWQw8

Orbán stirs up hatred and attacks Romania’s Government in a speech in Romania

Each summer Viktor Orbán, Hungary’s “Viktator” travels to Băile Tușnad, Romania to give a fiery speech at the Bálványos Summer Free University and Student Camp. According to the Romanian census about 6% of Romania’s population is ethnic Hungarian.

This year the Camp installed checkpoints. Only pro-Orbán supporters were allowed in, anti-Orbán protesters were turned away.

Orbán started his speech by attacking the Romanian Government for asking him to tame his rhetoric and not stir up controversy with bombastic and nationalistic statements on the soil of Romania. “This year Romania’s Foreign Ministry came to our help and told me what I have permission to talk about and what not, and what I should avoid.” – pro-Putin Orbán explained.

Outside the camp pro-Orbán and pro-Hungarian groups battled with Romanian nationalists and anti-Orbán groups – with Romanian police in the middle. Decades ago the camp was founded to build friendships between the Romanian and Hungarian youth. Nobody remembers that…

Attached video. https://youtu.be/JCbIhN7n0hQ

Workers taking a break on the St. Johns Bridge, Portland, 1931.
SELFIE TIME 📸🐻: A curious bear in Colorado discovered Boulder’s Open Space and Mountain Parks camera, appearing in 400 of the nearly 600 pictures taken.

Astounding wave clouds surge over Wyoming’s Bighorn Mountains

The clouds were formed as a result of a phenomenon known as Kelvin-Helmholtz instability

The surf was up Tuesday afternoon along the crest of the Bighorn Mountains. Sky surf, that is.

Applications are now being accepted for #CampCinder, CAL FIRE’s free #firefighter camp for young women ages 14 – 18 to learn about careers in firefighting! Under the supervision of some of CAL FIRE’s most dedicated female firefighters, campers will gain hands-on experience in the field of fire protection through a variety of activities, including ropes and knots, water rescue, hose movement and hose lays, ladders, helicopter operations, leadership skills, teamwork exercises, and more! This 4-night sleep-away camp is offered in June at two locations – Redding and San Luis Obispo. The deadline to register is January 31, 2023. To learn more, visit https://www.fire.ca.gov/camp-cinder

We gave these: #Thanksgiving Day Food Donations. Because giving is better than receiving.

The sale of beer and all other alcoholic beverages at the 2022 World Cup stadiums in Qatar was banned on Friday, just two days before the international soccer tournament kicks off.

The decision was confirmed by FIFA, the tournament’s owner.

Inflation cools but stays near 40-year high

Inflation data arrived after the Fed’s fourth straight jumbo-sized rate hike.

Consumer prices are up 7.7% over the year ending in October, but that’s a significant drop from the 8.2% inflation rate a month prior and below 8% for the first time since February.

Consumer prices are up 7.7% over the year ending in October, but that’s a significant drop from the 8.2% inflation rate a month prior and below 8% for the first time since February.

The report outperformed the expectations of economists, who had predicted a CPI increase around 7.9%.

On a monthly basis, the consumer price index increased at a rate of 0.4%, rising at the same pace that it underwent in September, the Bureau of Labor Statistics said on Thursday.

While year-over-year inflation slowed, it remained near a 40-year high, defying a string of aggressive rate hikes from the Federal Reserve aimed at bringing inflation down to normal levels.

Shelter prices, which include the cost of rent and homeownership, contributed more than half of the monthly increase in consumer prices, the Bureau of Labor Statistics said. Food and gas prices also helped drive the monthly increase.

The Fed last week raised its short-term borrowing rate another 0.75%, marking the latest in a string of jumbo-sized borrowing cost increases imposed by the Fed in recent months as it tries to slash price increases by cooling the economy and choking off demand.

The approach, however, risks tipping the U.S. into a recession and putting millions out of work.

The data release arrived two days after the midterm elections, when Democrats outperformed forecasts of a voter backlash against the party in control of Congress and the White House expected in part due to frustration over sky-high consumer prices.

Polling released days before the elections found that 80% of likely voters considered the economy a top issue in their vote for Congress; while 77% said the same about inflation specifically, an ABC News/Washington Post survey found.

Still, a Republican wave election did not materialize. As of Thursday, control of the House and Senate had yet to be determined.

Despite persistent inflation, growing evidence suggests that the Fed’s rate hikes have put the brakes on some economic activity.

Mortgage rates reached a 20-year high last month, as the U.S. faces an ongoing slowdown in home sales and housing construction.

Job growth has persisted at a strong rate but has shown signs of moderating.

The U.S. added 261,000 jobs in October, exceeding economist expectations and demonstrating the continued strength of the labor market.

But the hiring in October fell well below the typical jobs added over a given month in 2022. Monthly job growth has averaged 407,000 thus far in 2022 versus 562,000 per month in 2021, the jobs data showed.

While some data points to an economic slowdown, a government report released last month showed significant economic growth over three months ending in September.

U.S. gross domestic product grew 2.6% over that period; by contrast, economic activity shrank a combined 2.2% over the first six months of the year.

Inflation, however, remains a top concern for federal policymakers.

When facing high inflation, policymakers fear what’s referred to as a price-wage spiral, in which a rise in prices prompts workers to demand raises that help them afford goods, which in turn pushes up prices, leading to a self-perpetuating cycle of runaway inflation.

However, the October jobs data was the latest to ease such concerns. Average hourly earnings rose 4.7% over the past year, well below the inflation rate and a decline from 5% year-over-year wage growth the previous month. 10/NOV/22

Terwatt -What an absolute knob, a very wealthy knob, but still a knob.
21 years later, America remembers. #NeverForget
R.I.P. YOUR MAJESTY
R.I.P. YOUR MAJESTY
Our hearts are with you, your Majesty
Keeping HRH Queen Elizabeth II and all those who are poorly & their families in our thoughts 🧡
TODAY IN HISTORY: In 1940, Nazi Germany began its eight-month blitz of Britain during World War II with the first air attack on London.

LONDON — The U.K. on Tuesday posted its highest temperature on record, breaking 40 degrees Celsius for the first time, after government officials declared a national emergency and issued unprecedented health warnings.
📷: This aerial photograph shows a U.S. memorial garden shaped as a military transport aircraft Douglas C-47A with 20 trees in Picauville, northwestern France, on Memorial Day. https://www.facebook.com/analysisnytimes
They threw footballs with their grandparents, worried about making the softball team, and danced with their siblings. They had dreams, favorite songs, whole lives ahead of them.
What we know about the victims of the mass shooting in Uvalde, Texas: https://bit.ly/3wSOeyb
19 CHILDREN. TWO TEACHERS. These are the faces of the shooting victims at Robb Elementary School in Uvalde, Texas. Police have not formally identified them, but some family members are sharing their stories and pictures. What we know about these precious lives lost: https://bit.ly/3LMQon5
TAKEN TOO SOON: 19 children and two teachers were killed in Tuesday’s mass shooting inside a 4th-grade classroom at Robb Elementary School in Uvalde, Texas. Here are the names of those who have been identified so far by family members. THE LATEST: https://bit.ly/3LMQon5
K-9 featured in Netflix’s ‘Rescued by Ruby’ euthanized
A Rhode Island dog whose inspiring story of going from shelter dog to life-saving police K-9 became the subject of a recent Netflix movie has been euthanized

A Rhode Island dog whose inspiring story of going from shelter dog to life-saving police K-9 became the subject of a recent Netflix movie has been euthanized.

State Police said Sunday K-9 Ruby was put down Friday following a “sudden, acute, and untreatable illness.” She was 11 years old.

Col. Darnell Weaver, superintendent of the state police, expressed gratitude for K-9 Ruby’s years of service.

“K-9 Ruby dedicated her life to serve the citizens of Rhode Island and make a positive impact on every person she ever interacted with,” he said in a statement. “She became a symbol of hope for all shelter dogs, showing the world what a shelter dog can do when just given love and the chance to shine.”

Ruby served with the Rhode Island State Police for 11 years and was handled by Corporal Daniel O’Neil, Weaver said.

Part Australian shepherd and part border collie, Ruby was one of the first shelter dogs trained to serve with the Rhode Island State Police. She participated in numerous search-and-rescue missions and made many public appearances during her career.

Ruby gained notoriety in 2017 when she located a teenage boy who was severely injured while hiking in the woods. The boy turned out to be the son of the animal shelter volunteer who had fought to keep her from being put down.

“She was a total knucklehead,” shelter volunteer and dog trainer Patricia Inman had told The Associated Press of Ruby, who had been returned by five families for being too rambunctious before O’Neil adopted the then-eight-month-old in 2011.

Ruby earned national recognition for the rescue — the American Humane Hero Dog organization named her the nation’s “Search and Rescue Dog of the Year” — and her story was made into the 2022 Netflix movie “Rescued by Ruby.”

“She had a full, happy, and wonderful life, not only as a trooper, but as part of a loving family,” Weaver said. “She worked right until the end and never gave up doing what she loved most — making people smile.”

Ruby lived with O’Neil and his family and will be honored privately, police said.

“She was given a chance and she’s been doing everything she can to pay it back,” O’Neil said earlier this year. “You have this dog that was given up on, and she’s changed so many people’s lives.”

Despite her lauded search-and-rescue career, Ruby’s mischievous spirit was irrepressible: Three years ago, she bolted near a state park, turning up safe and sound after a 19-hour search. More recently, she returned from a bathroom break with a live skunk writhing — and spraying — in her jaws.

The antics were part of what made Ruby, well, Ruby. Above all, she was a good dog.

“If you show them love and compassion and you give them a certain type of stability, they’ll show their true colors,” O’Neil had said.

Pope Francis was wheeled into a meeting with nuns and religious superiors from around the world in Rome.
It was the first time he had been seen using a wheelchair in public.
ElonMusk: „I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means”

Musk says he has secured $46.5 bln in funding for Twitter bidApril 21 (Reuters) – Elon Musk on Thursday said he has lined up $46.5 billion in debt and equity financing to buy Twitter Inc (TWTR.N) and is considering taking his offer directly to shareholders, a filing with U.S. regulators showed.Musk himself has committed to put up $33.5 billion, which will include $21 billion of equity and $12.5 billion of margin loans against some of his Tesla Inc (TSLA.O) shares to finance the transaction. He is chief executive officer of electric vehicle maker Tesla.Musk, the world’s richest person according to a tally by Forbes, on April 14 presented a „best and final” cash offer of $43 billion to Twitter’s board of directors, saying the social media company needs to be taken private to grow and become a platform for free speech. read moreBut Twitter failed to respond to his offer and adopted a „poison pill” to thwart him. Musk also is considering a tender offer to buy all company stock from shareholders but has not decided whether to do so, according to the filing on Thursday. read moreMusk, Twitter’s second-largest shareholder with a 9.1% stake, has said he could make big changes at the micro-blogging company, where he has a following of more than 80 million users.Shares of Twitter rose less than 1% on news of the funding, indicating that the market is still skeptical about the deal.Shares of Tesla climbed more than 3% and the value of Musk’s 172.6 million Tesla shares rose by over $5 billion on Thursday following a strong quarterly report. On Wednesday, he qualified for compensation in the form of stock options now worth about $24 billion after Tesla hit profit and revenue performance targets. read moreIt is unclear whether Musk would sell shares in Tesla to cover the $21 billion equity financing. Musk „may sell, dispose of or transfer” unpledged Tesla stocks at any time, according to a margin loan commitment letter.Banks, including Morgan Stanley, have agreed to provide another $13 billion in debt secured against Twitter itself, according to the filing.A spokesperson for Twitter acknowledged receipt of Musk’s proposal.”As previously announced and communicated to Mr. Musk directly, the board is committed to conducting a careful, comprehensive and deliberate review to determine the course of action that it believes is in the best interest of the company and all Twitter stockholders,” the Twitter representative said in a statement.Ryan Jacob, chief investment officer at Jacob Asset Management, which holds Twitter shares, said Musk’s latest filing would push Twitter’s board to respond.”They had to consider the seriousness of the offer, and this filing may do that,” he said. „It’s going to be hard for them to ignore it.”Josh White, assistant professor of finance at Vanderbilt University and a former financial economist for the Securities and Exchange Commission, said the funding would likely „put pressure on Twitter’s board to either find a White Knight, which is unlikely, or negotiate with Musk to obtain a higher value and remove the poison pill.”The offer from Musk has drawn private equity interest in participating in a deal for Twitter, Reuters reported this week, citing people familiar with the matter.Apollo Global Management Inc (APO.N) is considering ways it can provide financing to any deal and is open to working with Musk or any other bidder, while Thoma Bravo has informed Twitter that it is exploring the possibility of putting together a bid. read moreThe New York Post said on Thursday that Thoma Bravo was in talks with Musk for a joint deal. Thoma Bravo did not respond to a request for comment.Musk has made a number of announcements on the platform, including some that have landed him in hot water with U.S. regulators.In 2018, Musk tweeted that he had „funding secured” to take Tesla private for $420 per share – a move that led to millions of dollars in fines and him being forced to step down as chairman of the car company to resolve claims from the U.S. securities regulator that he defrauded investors.

Did you know?
A bedrock mortar is an anthropogenic circular depression in a rock outcrop or naturally occurring slab, used by people in the past for grinding of grain, acorns or other food products. There are often a cluster of a considerable number of such holes in proximity indicating that people gathered in groups to conduct food grinding in prehistoric cultures.
The valley of the Kern River has been the home of three distinct bands which are collectively named Tübatulabal. The name Tübatulabal (“a people that go to the forest to gather tubat (piñon nuts)”) loosely translates as „pine-nut eaters.” The name was given to the tribe by the neighboring Yokuts. At one point in history the Yokuts also called the Tübatulabals, „Pitanisha” (place where the rivers fork). The name for the north fork of the river has the Indian name of, Palegewanap or „place of the big river.” The south fork of the river conversely was given the name of Kutchibichwanap Palap, or „place of the little river.”
LATEST on South African floods:
– At least 443 people dead, 63 others missing after deadliest storm on record rained down on the city of Durban and surrounding area
– National Defence Force called up to assist in the clean-up operations https://www.facebook.com/analysisnytimes
Frank R. James, 62, initially a person of interest in Brooklyn subway shooting, is now a suspect, mayor’s office says.
Police urge anyone with information about his whereabouts to call 1-800-577-TIPS.
https://www.facebook.com/analysisnytimes
https://www.facebook.com/analysisnytimes

@BarackObama: Since the day he took office, President Joe Biden has been working to improve the Affordable Care Act. As part of the American Rescue Plan, he lowered the cost of healthcare even further for millions of people. He made signing up easier. He made outreach to those who didn’t know they could get covered a priority. And as a result of these actions, he helped a record 14.5 million Americans get covered during the most recent enrollment period. This is what happens when you have an administration that’s committed to making a program work.

Last week, the Biden-Harris administration took a step further to fix a glitch in the regulations that will lower premiums for nearly 1 million people who need it and allow 200,000 more uninsured Americans to get access to coverage.

I’m grateful to President Biden, Vice President Harris, and everyone else who has worked so hard to write this next chapter of the ACA, and make it everything it can be.

https://twitter.com/i/status/1513291148881711109

Huge bang in Times Square around 6:50… followed by sirens and hundreds of people running away. Not sure what it was… but a lot of people on edge! #NYC #TimesSquare https://twitter.com/i/status/1513291148881711109

The Academy’s Board of Governors banned Will Smith from attending any Academy event or program, including the Oscars, for 10 years.

The Academy’s Board of Governors banned Will Smith from attending any Academy event or program, including the Oscars, for 10 years. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ Board of Governors has banned Will Smith from attending any academy event or program, including the Oscars, for 10 years.”The Board has decided, for a period of 10 years from April 8, 2022, Mr. Smith shall not be permitted to attend any Academy events or programs, in person or virtually, including but not limited to the Academy Awards,” reads a letter from the academy, signed by Academy President David Rubin and CEO Dawn Hudson, announcing the decision.This disciplinary decision comes after the viral moment at the 2022 Oscars when Smith walked on stage and slapped presenter Rock for a joke he had made about Smith’s wife, Jada Pinkett Smith.The academy apologized for how the incident was handled on its part, saying it was „unprepared for the unprecedented.”The letter also said this outcome is „a step toward a larger goal of protecting the safety of our performers and guests, and restoring trust in the Academy.” The academy concluded by saying it hoped this „can begin a time of healing and restoration for all involved and impacted.”Smith responded in a statement, saying, „I accept and respect the Academy’s decision.”Rock’s joke was about Pinkett Smith starring in „G.I. Jane 2” because of her shaved head. This was a reference to a nonexistent sequel to the 1997 film „G.I. Jane,” which starred Demi Moore as a character who shaved her head when becoming the first woman to enter Navy SEAL training.Pinkett Smith has been outspoken about her struggle with alopecia, a condition which results in hair loss. A longtime friend of Rock told ABC News the comedian was unaware of Pinkett Smith’s alopecia.After returning to his seat, Smith yelled at Rock twice, saying, „Keep my wife’s name out your f—— mouth.”The Academy’s Board of Governors was originally scheduled to meet on April 18 to explore disciplinary proceedings against Smith for what they described in a statement from March 30 as „violations of the Academy’s Standards of Conduct, including inappropriate physical contact, abusive or threatening behavior, and compromising the integrity of the Academy.”In the same statement, the academy called the altercation between Smith and Rock a „deeply shocking, traumatic event to witness in-person and on television.” The academy also said Smith had been „asked to leave the ceremony and refused,” acknowledging they could have „handled the situation differently.”The meeting date was moved up this week by Rubin.Will Packer, producer of the 94th Academy Awards, told „Good Morning America” in an interview, which aired April 1, that the Los Angeles Police Department was ready to arrest Smith at the Oscars.”The LAPD came and needed to talk to Chris. And so they came into my office and they were laying out very clearly what Chris’ rights were,” he said. „They were saying, ‘This is battery. We will go get him. We will go get him right now, you can press charges, we can arrest him.’”Packer recalled Rock being „dismissive” of the options presented to him and insisting he was „fine.”Rock addressed the slap at his first comedy show after the Oscars, briefly touching on it when he asked the audience at the March 30 event, „How was your weekend?” „I don’t have a bunch of s— about what happened,” he continued. „I had like a whole show I wrote before this weekend. I’m kinda processing what happened. So at some point, I’ll talk about that s—.”While suspension and expulsion from the academy were listed as possible disciplinary outcomes of the Academy’s Board of Governors meeting, Smith resigned his academy membership on April 1.Smith said in a statement he was „heartbroken” over the incident and that he had „betrayed the trust of the Academy,” adding that he will „fully accept any and all consequences” that the Board of Governors „deems appropriate.””I have directly responded to the Academy’s disciplinary hearing notice, and I will fully accept any and all consequences for my conduct,” Smith added, calling his actions „shocking, painful, and inexcusable.” Rubin responded to Smith’s resignation on behalf of the academy, saying it had been „received and accepted.”Smith had previously apologized to Rock on March 28, calling himself „a work in progress.””Violence in all of its forms is poisonous and destructive,” he wrote. „Jokes at my expense are a part of the job, but a joke about Jada’s medical condition was too much for me to bear and I reacted emotionally.””I would like to publicly apologize to you, Chris. I was out of line and I was wrong,” Smith continued. „I am embarrassed and my actions were not indicative of the man I want to be. There is no place for violence in a world of love and kindness.”During his Oscars acceptance speech for winning best actor for his role in „King Richard,” Smith apologized to the academy and his fellow nominees in a heartfelt acceptance speech. He addressed the controversial moment indirectly but did not say Rock’s name or apologize to him, saying „love will make you do crazy things.”After the show, the academy tweeted, „The Academy does not condone violence of any form. Tonight we are delighted to celebrate our 94th Academy Awards winners, who deserve this moment of recognition from their peers and movie lovers around the world.” The LAPD told ABC News after the ceremony it was „aware” of the altercation, but no police report had been filed.Pinkett Smith briefly reacted to the altercation on March 29, sharing an Instagram post which read, „This is a season for healing and I’m here for it.”

In a first-person essay published by New Beauty magazine on April 4, the actress and Food Network host revealed that her „mental health has improved immensely” since she ditched the scale. https://www.facebook.com/analysisnytimes

In a first-person essay published by New Beauty magazine on April 4, the actress and Food Network host revealed that her „mental health has improved immensely” since she ditched the scale.
Valerie Bertinelli is opening up about mental health.
In a first-person essay published by New Beauty magazine on April 4, the actress and Food Network host revealed that her „mental health has improved immensely” since she ditched the scale.
„I stopped weighing myself when I finished writing my book, which was a big thing for me, and I haven’t gotten on a scale since,” Bertinelli wrote. “My clothes still fit; my jeans still zip up. I guess I was afraid that if I didn’t see what number I was and if I wasn’t able to keep an eye on it, that I would balloon up … but that hasn’t happened.””I feel like once that gets on its full journey, then maybe my body will follow. Maybe I’ll want to eat more fruits and vegetables, and drink less alcohol, and eat less sugar, and put things in my body that make both my body and my mind feel better,” she added. „It’s all a test and we’ll see how it works, but I do know that my mental health has improved immensely because I stopped looking at the scale every morning — and that’s the first big step for me.”
The „One Day At A Time” actress has been vocal about her struggles with her weight and body image. Last year, Bertinelli took a stand against body-shamers in an Instagram video after a follower told her that she needed to lose weight.
Bertinelli’s post resonated with many who then started sharing some of their own struggles. Celebrities also commended her for being open about her experience.
„For me, the big thing is my weight — it’s the thing that holds me back,” Bertinelli wrote in her essay for New Beauty. „But I want to start feeling the same about myself — no matter what weight I am. I don’t have to wait until I’ve lost weight to be kind to myself and to be kind to others.”
„It shouldn’t matter what I look like,” she added. „I’m trying to make that a reality in my life, and then, hopefully, my body will follow.”

Twitter said in a regulatory filing that it entered into an agreement with Musk that will give the billionaire a seat on its board, with the term expiring at its 2024 annual shareholders meeting.
Musk, either alone or as a member of a group, won’t be allowed to own more than 14.9% of Twitter’s outstanding stock for as long as he’s a board member and for 90 days after.
Twitter CEO Parag Agrawal said in a tweet that the company had been talking to Musk in recent weeks and “it became clear to us that he would bring great value to our Board.”
“He’s both a passionate believer and intense critic of the service which is exactly what we need on @Twitter, and in the boardroom, to make us stronger in the long-term,” Agrawal continued.
Did you happen to look up and notice weird UFO-looking clouds? Those clouds are called lenticulars and are common as a result of gusty winds flowing across the mountains creating mountain waves. Check out this photo from Ventura one of our forecasters took! #CAwx #coolclouds
📸 While most awards were handed out ahead of time, the #Grammys filled its live telecast to the brim with amazing performances from some of today’s biggest stars.
Billie Eilish delivered a powerful rendition of her song „Happier Than Ever,” alongside her brother, FINNEAS. She used the moment to pay tribute to Taylor Hawkins, the late drummer of the Foo Fighters, with an image of him on her T-shirt.
This year marked the first time the star-studded show was held in Las Vegas.
Who can sleep when the sky was doing this all night. #PEI #NorthernLights

DETROIT — General Motors is recalling nearly 682,000 compact SUVs because the windshield wipers can fail.The recall covers the Chevrolet Equinox and GMC Terrain from the 2014 and 2015 model years.Ball joints in the wiper module can rust, causing one or both wipers to fail, increasing the risk of a crash.Dealers will inspect the module and repair or replace it if needed. Owners will be notified by letter starting May 2.

https://www.facebook.com/analysisnytimes/posts/7410552408985340

The body of a Nevada teenager who was allegedly kidnapped from a Walmart parking lot over two weeks ago has been found, authorities say.The body of a Nevada teenager who was allegedly kidnapped from a Walmart parking lot over two weeks ago has been found, authorities said.Naomi Irion, 18, was last seen inside her car outside a Walmart in Fernley, Nevada, outside Reno, on March 12, according to the Lyon County Sheriff’s Office. Surveillance video captured a man getting into the driver’s seat of her car and leaving in an unknown direction with Irion in the passenger seat.A tip regarding her disappearance led investigators to a remote part of neighboring Churchill County on Tuesday, where they found a „possible gravesite” and recovered the body of a woman from the scene, authorities said. On Wednesday, the remains were identified as Irion’s by the Washoe County Medical Examiners Office.No further information is being released at this time due to the ongoing investigation, authorities said.”We would like to extend our sympathy and condolences to the Irion family and thank all the volunteers for their hard work in trying to find Naomi and bring closure to the family,” the Churchill County Sheriff’s Office and the Lyon County Sheriff’s Office said in a joint statement.Irion was waiting for a shuttle bus on March 12 around 5 a.m. to take her to her job at Panasonic Energy of North America in the Reno area. Her brother reported her missing the following day when she did not come home from work.The sheriff’s office initially characterized her disappearance as „suspicious in nature.” After locating her car on March 15 in an industrial park about a mile from the Walmart, the sheriff’s office said investigators found evidence suggesting her disappearance was „criminal in nature.”A suspect in the alleged kidnapping was arrested last week. Troy Driver, 41, of Fallon, Nevada, has been charged with first-degree kidnapping and is being held on $750,000 bail following his first court appearance Wednesday, according to Reno ABC affiliate KOLO.The FBI was offering a reward of up to $10,000 for information leading to Irion’s location. The Lyon County Sheriff’s Office also released multiple photos and a video of the man authorities say entered Irion’s car in hopes of identifying him.Driver’s next hearing is scheduled for April 5, KOLO reported.

Bruce Willis’ family has announced the actor has been diagnosed with aphasia.
The 67-year-old actor’s ex-wife, Demi Moore, and his daughters shared a photo of him on Instagram on Wednesday with a lengthy message on his health.
„To Bruce’s amazing supporters, as a family we wanted to share that our beloved Bruce has been experiencing some health issues and has recently been diagnosed with aphasia, which is impacting his cognitive abilities,” their message began. „As a result of this and with much consideration Bruce is stepping away from the career that has meant so much to him.”
According to the Mayo Clinic, aphasia is „a condition that robs you of the ability to communicate,” and the disorder can impact one’s „ability to speak, write and understand language, both verbal and written.”
„This is a really challenging time for our family and we are so appreciative of your continued love, compassion and support,” the message from the actor’s family continued. „We are moving through this as a strong family unit, and wanted to bring his fans in because we know how much he means to you, as you do to him.”
„As Bruce always says, ‘Live it up,’ and together we plan to do just that,” they continued.

📸 Salvadoran gang members of the Mara Salvatrucha MS and the Mara Barrio 18 are seen during a search by security teams in a prison in Quezaltepeque, in the department of La Libertad, in El Salvador.
Will Smith apologizes in acceptance speech after Chris Rock confrontation.
Will Smith wins best actor after Chris Rock confrontation

Will Smith is an Academy Award winner for his performance in “King Richard.”

“In this time in my life, in this moment, I am overwhelmed by what god is calling on me to do and be in this world,” Smith said.

“Art imitates life, I look like the crazy father just like they said,” he continued, referencing a seemingly heated confrontation he had with comedian Chris Rock. “Love will make you do crazy things.”

Earlier in the show, the actor left many speechless after a seemingly heated moment on stage between comedian Rock.

Rock, who was presenting the award for best documentary feature, first addressed a few nominees of the evening including Javier Bardem and his wife, Penelope Cruz, then mentioned Will Smith and his wife, Jada Pinkett-Smith.

“Javier Bardem and his wife are both nominated,” Rock said. “Now, if she loses, he can’t win. He is praying that Will Smith wins, like, please lord, Jada, I love you. ‘G.I. Jane 2,’ can’t wait to see it, alright?”

Viewers were left stunned when Smith took the stage and appeared to strike Rock after the comedian’s remark. Many took to social media to question if the moment was rehearsed or a genuine reaction from Smith.

While presenting later in the night, Sean “Diddy” Combs mentioned the moment, stating “Will and Chris, we’re going to solve that like family … But right now we’re moving on with love.”

Smith was then shown in the crowd laughing at Combs’ comments.

“I want to apologize to the Academy,” Smith said about the moment on stage. “I want to apologize to my fellow nominees.”

Patrick Jackson, husband of Judge Ketanji Brown Jackson, wears Benjamin Franklin-themed socks as he attends his wife’s Supreme Court confirmation hearing.
A person watches the sunrise from The Edge observation deck at Hudson Yards on the first day of spring on March 20, 2022 in New York City.

Happy First Day of Spring! In the northern hemisphere, the Spring equinox occurs when the sun crosses the equator line, heading north. What that means for us in Los Angeles is longer days and warmer weather. With more beach days expected, it is important to note that Spring is also a time when some of the most hazardous ocean conditions present themselves. An uneven ocean floor and deep inshore holes continue to exist as a result of large Winter swells. With many hazards existing and elevated surf conditions continuing be sure to:- Swim/ Surf / Bodyboard infront of an OPEN Lifeguard Tower- Check in with a Lifeguard for an update on Ocean & Beach conditions 20/03/22

Wishing all a Happy St. Patrick’s Day! ☘ A Beach Hazard Statement is in effect through this afternoon due to elevated surf conditions. Check in with a Lifeguard for an update on conditions before getting in the water! Los Angeles County Fire Department, Lifeguard Division
HOP OF THE MORNING: Revelers in party spirit ahead of the St. Patrick’s Day Parade in Dublin, Ireland.
Colourless Streets
Colourless Streets

JUST IN: A preliminary 7.3 magnitude earthquake was felt in Japan late Wednesday, occurring just off the coast from Fukushima.The Japan Meteorological Agency issued a high-tide warning, and no tsunami alert was immediately issued by the Pacific Tsunami Warning Center.A strong earthquake struck off the coast of Japan late Wednesday, triggering a tsunami threat.Preliminary reports put it at a 7.3 magnitude. The earthquake occurred just off the coast from Fukushima.A tsunami threat was issued for the east coast of Honshu, Japan, by the Pacific Tsunami Warning Center based on preliminary earthquake parameters. The center warned of possible hazardous tsunami waves for coastal communities within 186 miles of the epicenter.A tsunami is not expected in California, Oregon, Washington, British Columbia or Alaska, according to the U.S. National Tsunami Warning Center. (16/3/22)

A powerful 7.3 magnitude earthquake has hit off the coast of Fukushima in northern Japan, triggering a tsunami advisory.TOKYO — A powerful 7.3 magnitude earthquake shook off the coast of Fukushima in northern Japan on Wednesday evening, triggering a tsunami advisory.The Japan Meteorological Agency said the quake struck 60 kilometers (36 miles) below the sea.The region is part of northern Japan that was devastated by a deadly 9.0 quake and tsunami in 2011 that also caused a nuclear disaster.There are no immediate reports of casualties or damage. (16/3/22)

https://www.facebook.com/GVitkosPress https://twitter.com/GVitkosPress